Γκουρμέ πιάτο για τους λάτρεις της χορτοφαγίας, που συνδυάζει 3 από τα πιο ταιριαστά υλικά: σύκα, τυρί, ξηρούς καρπούς!
Θα χρειαστείτε:
300 γρ. χαλούμι
8 φρέσκα σύκα
50 γρ. φιστίκι πεκάν
για το dressing:
4 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. λεμόνι
μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
για το σερβίρισμα:
2 ματσάκια ρόκα
Πάμε…
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι στο γκριλ κι αφού κόψουμε σε φέτες το χαλούμι, το ψήνουμε κι από τις δύο μεριές, να πάρει χρώμα. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να διατηρήσει τη θερμότητα. Κόβουμε στα δύο τα σύκα, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε ελαφρώς στο ήδη ζεστό τηγάνι.
για το dressing:
Σε μια κούπα ή ακόμη πιο έξυπνα σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, προσθέτουμε τα υλικά του dressing και το κουνάμε καλά.
για το σερβίρισμα:
Χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη μοιράζουμε στα πιάτα. Σκεπάζουμε με το χαλούμι και τα σύκα. Προσθέτουμε τα φιστίκια που έχουμε σπάσει σε χοντρά κομμάτια και περιχύνουμε το πιάτο μας με το ντρέσινγκ.