- 1 συσκευασία (850γρ.) σφολιάτα, ξεπαγωμένη
- 1 φλιτζάνι (230γρ.) ζάχαρη
- 2 κοφτές κουταλιές (20γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. (500ml) πλήρες γάλα
- 1 φλούδα λεμονιού
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 κουταλάκι (5ml) εκχύλισμα βανίλιας
- Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Bουτυρώνουμε 2 φόρμες με 6 θήκες για cupcakes.
Ρολάρουμε το 1 φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 6 κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο. Τοποθετούμε τα κομμάτια σφολιάτας στις θήκες για cupcakes. Πιέζουμε λίγο τη σφολιάτα για να καλυφθεί η βάση και τα πλαϊνά της κάθε θήκης.
Σε ένα κατσαρόλι, βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το πλήρες γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται το γάλα, βγάζουμε τη φλούδα και χτυπάμε καλά τους κρόκους.
Ρίχνουμε λίγο – λίγο το μισό γάλα στους κρόκους και χτυπάμε καλά. Επιστρέφουμε το μίγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε το μίγμα και το ρίχνουμε πάνω από τη σφολιάτα. Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 της σφολιάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15-20 λεπτά. Και το «γλυκό με κρέμα», όπως μεταφράζεται και ο τίτλος του είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.