Χοιρινό σνίτσελ με ψητές πατάτες

linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 minutes
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά
300  χοιρινό κόντρα 
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αβγά
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. δεντρολίβανο 
1 κ.σ Πάπρικα 
100 γρ. panko breadcrumbs 
100 γρ γαλέτα 
αλάτι
πιπέρι
300 ml ηλιέλαιο
150 γρ πατάτες baby
40 γρ ανάλατο βούτυρο
Θυμάρι φρέσκο 
150 γρ ζωμό λαχανικών 
1 σκελίδα σκόρδο 
Μαϊντανό ψιλοκομμένο 
Εκτέλεση
1. Κόβουμε  το χοιρινό σε πολύ λεπτές φέτες. Χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ή με έναν μπάτη για να απλώσει το κάθε κομμάτι και για να μαλακώσει. Ιδανικά καλύπτουμε το χοιρινό με μεμβράνη αν το χτυπήσουμε με τον μπάτη.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
3. Σε άλλο μπολ σπάμε τα αβγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.
4. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε την γαλέτα και το panko , αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε κάθε κομμάτι από το χοιρινό. Περνάμε διαδοχικά κάθε κομμάτι από το αλεύρι, τα αβγά, τη γαλέτα και βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 1 ½-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το χοιρινό.
7. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βράζουμε μαζί με το ζωμό λαχανικών και την σκελίδα από το σκόρδο. 
8. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα για να καραμελώσουν σωστά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ψιλοκομμένο θυμάρι.  
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές