Για το ψαρονέφρι
1. Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C βαθμούς στον αέρα.
3. Αλατίζουμε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και μαρινάρουμε με τον κόλιανδρο, την πάπρικα και το θυμάρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι πολύ καλά με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo ψαρονέφρι μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
4. Σ’ αυτό το σημείο προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να αφρίζει το λιωμένο βούτυρο ξεκινάμε να περιχύνουμε το κρέας μας με ένα κουτάλι συνεχόμενα για περίπου 2-3 λεπτά.
5. Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
6. Ψήνουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Για τη σάλτσα κρασιού
1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλους κύβους.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ροδόμελο, το κρασί, το κρεμμύδι, την κουμανταρία και το δεντρολίβανο.
3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας ώστε να μείνει το 1/3 της ποσότητας της και αφαιρούμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε το κρεμμύδι και τη μεταφέρουμε ξανά πίσω στη κατσαρόλα. Δένουμε με βούτυρο.
4. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Για τα σπαράγγια
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό.
2. Βράζουμε τα σπαράγγια για 2 -3 λεπτά και αμέσως μετά κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Για τις πατάτες
1. Βράζουμε τις πατάτες. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφού λιώσει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, το μαϊντανό, το σχοινόπρασο και το χυμό λεμονιού.
2. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι – πιπέρι.
3. Σερβίρουμε.