Πάρτε ψαρονέφρι και πείτε στον κρεοπώλη να αφαιρέσει τις μεμβράνες και να σας το κόψει σε κομμάτια 2εκ. και να τα χτυπήσει ελαφρά.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια και από τις 2 πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλετάκια σε 3 δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και βάζετε τα μανιταράκια. Σοτάρετε μέχρι να χάσουν όλο το νερό τους, 8-10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα και βάζετε το δεντρολίβανο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι. Προσθέτετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε και ρίχνετε την κουμανταρία. Αφήνετε να βράσει για 1-2 λεπτά και επιστρέφετε στην κατσαρόλα τα φιλετάκια. Βάζετε την αρτυσιά και το σαφράν. Ανακατεύετε προσεκτικά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και σερβίρετε.
Καλά Χριστούγεννα!
Τα φιλετάκια πάντα πρωταγωνιστούν στα γιορτινά τραπέζια. Φέτος, αντί με αποξηραμένα φρούτα τα φτιάχνουμε με τη Σαββίνα με μανιταράκια και κουμανταρία. Μια απίθανη συνταγή με υλικά και μυστικά που αλιεύσαμε από την αγαπημένη μου Γαλάτεια Παμπορίδη. Καλά, οικογενειακά και νόστιμα Χριστούγεννα!
Μια συνταγή από την Χρύσω Λέφου