Στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι, το ροδόσταγμα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να «ξεκουραστεί».
Παίρνουμε λίγο ζυμάρι και με ένα πλάστη ανοίγουμε στρογγυλές πίτες, ανάλογα με το πόσο μεγάλες τις θέλουμε και ύψος περίπου 3-4 χιλιοστά. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα την πισία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις ροδίσει από την κάτω πλευρά, τη γυρνάμε με μία σμίλα ή ξύλινο σουβλάκι.
Αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη, ξηρούς καρπούς ή βάζοντας μέλι.