Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να λιώσει και βάζουμε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε το μίγμα σοκολάτας – βουτύρου στην άκρη.
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τα 2 είδη ζάχαρης. Χτυπάμε γρήγορα με ένα φουε (χτυπητήρι) για να αφρατέψει το μίγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας – βουτύρου και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βάζουμε το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα) με κυκλικές κινήσεις. Δεν ανακατεύουμε γρήγορα γιατί δεν θέλουμε να ενεργοποιηθεί η γλουτένη.
Τοποθετούμε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. Βάζουμε μέσα το μίγμα από το μπράουνι.
Για την επικάλυψη: Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε το τραγανό φιστικοβούτυρο σε όλη την επιφάνεια του μπράουνι. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο μίγμα για να ενσωματωθεί με το μίγμα της σοκολάτας. Στην αρχή θα δουλεύετε δύσκολα το φυστικοβούτυρο, αλλά με την τριβή θα μαλακώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά να το κόψουμε γιατί μόλις βγει από το φούρνο η σοκολάτα θα είναι ακόμα ρευστή.