1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά “φιογκάκια” (Farfalle)
1 κύβο ζωµό λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
Για το πέστο αβοκάντο
2 σκελίδες (8γρ.) σκόρδο
½ λεμόνι, ο χυμός
1 φλ. (40γρ.) φύλλα βασιλικού
1 φλ. (70γρ.) παρµεζάνα ή κεφαλοτύρι τριµµένο
1 κοφτό κουταλάκι (6γρ.) αλάτι
1/3 φλ. (60γρ.) πινόλια (κουκουνάρια) καβουρδισμένα
¼ φλ. (60 ml) ελαιόλαδο
2 µεγάλα αβοκάντο, ½ κιλό, καθαρισμένο
Για το σερβίρισμα
10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση