Ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε το χαλλούμι καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσει και να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Βάζουμε το φιδέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Βάζουμε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα, τους κύβους από το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό και όταν κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το χαλλούμι, βράζουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.