Υλικά:
5 μαρουλόφυλλα
5 φύλλα λάχανου iceberg
10 φύλλα σπανάκι
1 κούπα φυλλαράκια μαϊντανού
2 φέτες καπνιστό σολομό
Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Πλένουμε πολύ καλά τις πρασινάδες μας και χοντροκόβουμε τα φύλλα τους. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Κόβουμε το σολομό σε φέτες και τις αραδιάζουμε πάνω στη σαλάτα μας. Σε ένα μπολάκι ή ακόμη καλύτερα σε ένα βαζάκι με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καπακώνουμε και κουνάμε, να γίνουν ένα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως.