Τα καραμελωμένα μήλα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά του Halloween. Εμείς σας δίνουμε συνταγή για δύο διαφορετικές εκδοχές τους!
Καραμελωμένα μήλα (Candied Apples)
Υλικά: ( Για 10 μήλα)
10 κόκκινα μήλα
1 φλ. απλό σιρόπι (simple syrup) - δείτε συνταγή πιο κάτω.
3 φλ. λευκή ζάχαρη
10 ξυλάκια
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Για το απλό σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 1 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε σε ψηλή φωτιά, το απλό σιρόπι και τη λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση καλά, προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα κατακόκκινο.
Απλώνουμε σε ένα ταψί, λαδόκολλα. Καρφώνουμε τα ξυλάκια μέσα στα μήλα, τα οποία έχουμε πλύνει πριν καλά και σκουπίσει.
Ακολούθως βουτάμε τα μήλα, μέσα στο κόκκινο σιρόπι και τα γυρνάμε καλά μέχρι να πιάσει παντού. Τοποθετούμε το κάθε μήλο όρθιο, με το ξυλάκι προς τα πάνω πάνω στη λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει.
Μήλα με καραμέλα (Caramel Apples)
Υλικά: ( Για 10 μήλα)
10 μήλα (πράσινα μήλα)
3 κ.σ. γάλα
1 κουτί καραμέλες (τυλιγμένες ατομικά)
10 ξυλάκια
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι από κάθε μήλο και καρφώνουμε μέσα από ένα ξυλάκι.
Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε μια λαδόκολλα και την βουτυρώνουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα μαζί με τις καραμέλες στο microwave για 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Βγάζουμε το μπολ και αφήνουμε την λιωμένη καραμέλα, να κρυώσει λίγο.
Βουτάμε το κάθε μήλο μέσα στη λιωμένη καραμέλα μέχρι να επικαλυφθεί καλά. Ακολούθως τοποθετούμε το μήλο πάνω στην λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν τα μήλα, είναι έτοιμα!