1 κιλό μικρά λευκά μανιτάρια τύπου champignon
2/3 φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο π.χ)
2/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
1 ½ κουταλιά αποξηραμένο κόλιαντρο κοπανισμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 κιλό μικρά λευκά μανιτάρια τύπου champignon
2/3 φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο π.χ)
2/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
1 ½ κουταλιά αποξηραμένο κόλιαντρο κοπανισμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Είναι ο πιο εύκολος μεζές για κρεατοφαγάδες, το τέλειο πιάτο για vegan και μια από τις πιο εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και αγαπημένες μου κυπριακές συνταγές. Φτιάξτε το και περιμένω εντυπώσεις.
Με ένα νωπό χαρτί ή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια. Προσοχή, δεν πλένετε ποτέ τα μανιτάρια γιατί απορροφούν πολύ νερό. Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση. Αν είναι μεγάλα τα κόβετε σε 4 κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το σπορέλαιο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρείτε το επιπλέον λάδι και ρίχνετε το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί κατά το μισό και βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και τον κόλιαντρο. Ψήνετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και να ροδίσουν. Μια συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα κυπριακό σπίτι. Ο κόλιαντρός και το κρασί είναι χαρακτηριστικά υλικά του τόπου μας.