Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να τσιγαριστεί καλά ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας, για να βγάλει τα αρώματά του. Αφήνουμε να ροδίσει καλά ο κιμάς. Ρίχνουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να εξατμιστεί και να ψηθεί ο κιμάς. Βάζουμε την κανέλα, τον αποξηραμένο δυόσμο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε καλά στον πάτο του τηγανιού. Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ, θα το βοηθήσει να μην κόψει όταν τον βάλουμε στον κιμά και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το αυγό με το κορν φλάουρ μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε το γάλα και το τριμμένο χαλλούμι. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και να δέσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Aπλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 24Χ34εκ. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και απλώνουμε επάνω το μίγμα του κιμά. Καλύπτουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε όση εξέχει. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυρόκοκκο. Κόβουμε την πίτα σε 12 κομμάτια ή και περισσότερα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.