Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε και τα δύο είδη ξύδι με τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά. Σταδιακά προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το μέλι και το ελαιόλαδο. Πλένουμε τα μήλα, αφήνοντας ή όχι την φλούδα. Βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε τα μήλα σε τέταρτα ή εναλλακτικά σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις φέτες μήλου, το χυμό λεμονιού, τα δύο είδη λάχανων και τα αποξηραμένα κράνμπερι.
Προσθέτουμε την σάλτσα μουστάρδας με το μέλι και ανακατεύουμε καλά τα συστατικά. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Χοντροκόβουμε τα ψημένα πεκάν ή καρύδια, αν χρησιμοποιούμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά λίγο πριν σερβίρουμε.
Πώς να ψήσουμε τα πεκάν/καρύδια
Στο φούρνο: Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Απλώνουμε τα κομμένα στη μέση πεκάν σε ένα ταψί απλωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στη σχάρα, στο φούρνο για 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντας τα από την άλλη, στο μισό χρόνο. Εναλλακτικά, τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να βγάλουν τα αρώματά τους, ανακατεύοντας και κουνώντας το τηγάνι. Αμέσως τα βγάζουμε σε μια επιφάνεια για να σταματήσουν να ψήνονται.