Για το ρολό
1) Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τον κιμά και ανακατεύετε καλά.
2) Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητική λαδόκολλα και πασπαλίζετε το μεσαίο μέρος της μεγάλης του πλευράς με φρυγανιά. Τοποθετείτε επάνω το μισό κιμά. Θρυμματίζετε στη μέση τη φέτα και κόβετε στη μέση τα ντοματίνια και τα απλώνετε πάνω από τη φέτα. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Βάζετε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και πλάθετε ένα ρολό. Πασπαλίζετε παντού με την υπόλοιπη φρυγανιά.
3) Κλείνετε την αντικολλητική λαδόκολλα και την στρίβετε σαν καραμέλα να κλείσει καλά.
4) Αν δεν φτάσει η λαδόκολλα κόβετε ακόμα ένα μεγάλα κομμάτι. Βάζετε τον κιμά σε ένα ταψί.
Για τις πατάτες
1) Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε και τις κόβετε στη μέση αν είναι μικρές ή στα 4 αν είναι πιο μεγάλες.
2) Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την αρτυσιά, το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
3) Ανακατεύετε καλά και βάζετε τις πατάτες στο ταψί, στα πλαϊνά του κιμά. Ρίχνετε προσεκτικά το νερό.
4) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.
5) Βγάζετε από το φούρνο ανοίγετε λίγο τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο ακόμα 20 λεπτά να ροδίσει καλά το ρολό. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο ακόμα 20 λεπτά να ροδίσει καλά το φαγητό.
Μια συνταγή από Χρύσω Λέφου