8 φλ. νερό
8 καλά γεμάτες κουταλιές νισεστέ (νησιαστό)
Για το σερβίρισμα
σιρόπι με άρωμα τριαντάφυλλου
ζάχαρη
ροδόσταγμα
8 φλ. νερό
8 καλά γεμάτες κουταλιές νισεστέ (νησιαστό)
Για το σερβίρισμα
σιρόπι με άρωμα τριαντάφυλλου
ζάχαρη
ροδόσταγμα
Σε ένα µπολ βάζουμε µπόλικο παγωµένο νερό και βυθίζουμε µέσα 10-12 πιατάκια του γλυκού ή της σούπας. Βάζουμε το νισεστέ σε ένα µπολ και ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε µε το φουετ (σύρµα) μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ. Σε µια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο νερό (6 φλιτζάνια) και το αφήνουμε να κοχλάσει. Μετά, ρίχνουμε σιγά – σιγά το µίγµα του νισεστέ και ανακατεύουμε µε φουέτ σιλικόνης. Χαµηλώνουμε τη φωτιά στο µέτριο και αφήνουμε το µαχαλεπί να κοχλάσει για 15-20 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήσουμε, τόσο πιο άσπρο και δεµένο θα είναι το µαχαλεπί. Κατά διαστήµατα ανακατεύουμε. Μη φοβάστε δεν θα κολλήσει. Στραγγίζουμε τα πιατάκια (χωρίς να τα σκουπίσουμε). Βάζουμε µέσα 1-2 κουτάλες από το μίγμα του µαχαλεπί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, 2-3 ώρες. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Για να μην κάνει πέτσα βάζουμε από πάνω λίγο κρύο νερό. Αν θέλουμε βγάζουμε το μαχαλεπί από τα πιάτα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Απλά, θα βάλουμε λίγο παγωμένο νερό πάνω από το μαχαλεπί, θα το πιέσουμε να ξεκολλήσει γύρω – γύρω από το πιάτο και το ρίχνουμε στο μπολ με το παγωμένο νερό. Σερβίρουμε το μαχαλεπί και βάζει ο καθένας όσο σιρόπι με άρωμα τριαντάφυλλου, ροδόσταγμα και ζάχαρη επιθυµεί.