1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι για να φτιάξουμε ένα ξανθό ρου. ( τα ρου / roux αποτελούν τη βάση για το δέσιμο διαφόρων σαλτσών και για να παρασκευάσουμε ένα ρου χρειαζόμαστε λιπαρή ύλη και αλεύρι)
2. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μέσα στο κατσαρολάκι με το ρου και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά μέσα το τριμμένο τυρί cheddar.
4. Αλατοπιπερώνουμε.
5. Σε μια κατσαρόλα με πολύ βραστό νερό βράζουμε τα μακαρόνια περίπου 5 λεπτά.
6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
7. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
8. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη μπεσαμέλ μέσα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
9. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το panko breadcrumbs, την τριμμένη γραβιέρα, την τριμμένη παρμεζάνα και την πάπρικα.
10. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
11. Προσθέτουμε ακόμα λίγη μπεσαμέλ στο μείγμα και τοποθετούμε από πάνω για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από την κρούστα με τα τυριά.
12. Ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στο grill στους 220 C βαθμούς για 10 λεπτά.
Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου