1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε πολύ καλά.
2. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει τοποθετούμε μέσα τα ζυμαρικά μας.
3. Ακολούθως τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
4. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν.
5. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
6. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αμέσως μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη τριμμένη πιπερόριζα.
7. Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
8. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με το λευκό κρασί.
9. Ταυτόχρονα σε ένα δοσομετρητή τοποθετούμε το βασιλικό και μία κουταλιά από το νερό των ζυμαρικών.
10. Πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
11. Μόλις εξατμιστεί το κρασί βάζουμε πίσω στο τηγάνι τις γαρίδες.
12. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
13. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη παρμεζάνα.
14. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα μεταφέρουμε μέσα στο τηγάνι μας.
15. Ακολούθως προσθέτουμε τη πάστα βασιλικού που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
16. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
17. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα ρόκας και παρμεζάνα.