Υλικά
250 γρ. σκούρα σοκολάτα καλής ποιότητας, 60-72% κακάο
3 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
¼ κ.γ. Baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσιπς σοκολάτας
1 φλ, καρύδια, κομμένα
¾ φλ. σταφίδες
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Για να αποφύγουμε να κάψουμε τη σοκολάτα, ζεσταίνουμε μέχρι να έχει λιώσει τελείως το βούτυρο και εν μέρη η σοκολάτα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ μετρίου μεγέθους, χτυπάμε μαζί με ένα ξύλινο πιρούνι, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ακολούθως ανακατεύουμε μέσα τα υπόλοιπα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των τσιπς σοκολάτας, καρυδιών και σταφίδων. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165C. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ή τρία ταψιά. Τοποθετούμε τη ζύμη των μπισκότων πάνω στη λαδόκολλα με ένα κουτάλι (σε μέγεθος περίπου μιας μπάλας του πινγκ πονγκ). Αφήνουμε περίπου 5εκ. μεταξύ των μπαλίτσων, αφού θα απλώσει το μπισκότο όσο ψήνεται. Ψήνουμε τα μπισκότα για 11-12 λεπτά μέχρι η κορυφή τους να γυαλίζει και να έχει σκάσει ελαφρώς. Σημειώσετε, θα σκάσει στο τέλος οπότε ελέγχετε συχνά την πρόοδο. Όταν τα μπισκότα έχουν σπάσει παντού στην επιφάνεια τους, αυτό σημαίνει πως έχουν τελειώσει. Αν τα ψήσετε περαιτέρω, θα γίνουν πιο τραγανά. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο. Περιμένουμε 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια για να κρυώσουν.