Τάρτα λεμόνι

linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά

Για την τάρτα
100 γρ. ζάχαρη
340 γρ. αλεύρι
220 γρ. βούτυρο
2 κρόκους
10 ml νερό παγωμένο
2 πρέζες αλάτι
Για τη μαρέγκα
125 γρ. ασπράδι
250 γρ. ζάχαρη
10 ml χυμό λεμόνι
Για τη γέμιση
6 κρόκους
2 αβγά
270 γρ. ζάχαρη
160 ml χυμό λεμονιού
1 λεμόνι ξύσμα
170 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. βανίλια
2 πρέζες αλάτι
20 γρ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση
Για την τάρτα
1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύουμε καλά.
2. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το προσθέτουμε σταδιακά στο αλεύρι.
4. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη μας. 
5. Αφαιρούμε από τον κάδο, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον στους 200°C βαθμούς στον αέρα.
7. Ετοιμάζουμε τις φόρμες για την τάρτα. Κόβουμε όση ποσότητα ζύμης χρειαζόμαστε για να καλυφτεί η επιφάνεια της φόρμας και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος περίπου ενός εκατοστού.
8. Μεταφέρουμε στη φόρμα μας και με τα δάχτυλα πιέζουμε ελαφρώς για να πάρει το σχήμα της.
9. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το περίσσευμα της ζύμης που βγαίνει εκτός της φόρμας μας.
10. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς τη ζύμη μας στον πάτο.
11. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος του πάτου και το τοποθετούμε πάνω στην τάρτα.
12. Προσθέτουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ξηρά φασόλια και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και έπειτα αφαιρώντας τα φασόλια και το αντικολλητικό χαρτί συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 6-7 λεπτά.
13. Αφήνουμε να κρυώσει.
 
Για τη μαρέγκα
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη μαρέγκα μας σε μία κατσαρόλα. 
2. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα και ζεσταίνουμε προσεχτικά ελέγχοντας τη θερμοκρασία με θερμόμετρο, ώστε η μαρέγκα μας να μην ξεπεράσει τους 57°C βαθμούς κελσίου. 
3. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα  μέχρι να έχουμε μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. 
4. Βάζουμε τη μαρέγκα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
 
Για τη γέμιση
1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το βούτυρο.
2. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Μόλις πάρει θερμοκρασία αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές