Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο στο φούρνο

linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
90'
Υλικά

1 κιλό σκουρόχρωμα κολοκυθάκια
1 φλ. (90γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλ. (30γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. (20γρ.) φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές (άνηθο
1 συσκευασία (200γρ.) φέτα 
1 συσκευασία (200γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese) 
½ φλ. (75γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Self-Raising) 
½ φλ. (80γρ.) φρυγανιά (καπήρα ή γαλέτα)
2 κουταλάκια (18γρ.) μπέικιν πάουντερ
4 αυγά (Μ)
1 ½ κουταλάκι (12γρ.) μαγειρικό αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Για τη βάση 
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές (45γρ.) φρυγανιά (καπήρα ή γαλέτα)

Για την επικάλυψη
3 κουταλιές (45γρ.) φρυγανιά (καπήρα ή γαλέτα)
5 κουταλιές (50γρ.) παρμεζάνα τριμμένη

 
Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε. Τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με το 1 κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια, πιέζοντάς τα με τις παλάμες μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, τη φέτα, την οποία θρυμματίζουμε, το τυρί κρέμα, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο τη βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 22Χ32εκ. και πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές φρυγανιά. Βάζουμε το μίγμα με τα κολοκυθάκια και τα απλώνουμε στο ταψί. Αναμιγνύουμε τα φρυγανιά με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές