Ένα από τα πιο εύγευστα φαγητά της κινέζικης κουζίνας είναι το τηγανητό ρύζι. Εμείς σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή, με λαχανικά και κοτόπουλο!
Υλικά: (Για 4 άτομα)
3 στήθη κοτόπουλου, ψημένα και κομμένα σε κυβάκια
1 αυγό
1 κ.σ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. ανάμεικτα λαχανικά (μπιζέλι, καλαμπόκι και καρότο), ψημένα
2 φλ. ρύζι ψημένο ( αφήστε το να κρυώσει)
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Σημείωση: Για το ρύζι, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε jasmine rice.
Εκτέλεση:
Έχετε ήδη ψήσει το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το ρύζι. Το κοτόπουλο το κόβουμε σε κυβάκια και το αφήνουμε στο πλάι. Το ψημένο ρύζι και τα λαχανικά τα αφήσουμε να κρυώσουν επίσης.
Σε ένα μικρό μπολ, κτυπάμε το αυγό. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αυγό, το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε την «ομελέτα» από το τηγάνι και την κόβουμε σε λωρίδες.
Στο ίδιο λάδι ζεσταίνουμε λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Ακολούθως, προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, τα λαχανικά, το κοτόπουλο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε (stir fry) όλα μαζί για 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε για άλλα 5. Σερβίρουμε το κινέζικο ρύζι ζεστό!