Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να κοχλάσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αλέθουμε το ½ φλιτζάνια από τα χαλεπιανά.
Λιώνουμε το βούτυρο. Βγάζουμε το κανταΐφι από τη συσκευασία του και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί. Παίρνουμε 15 γρ. από το κανταΐφι, το αλείφουμε με βούτυρο και το τυλίγουμε σε φωλίτσα χρησιμοποιώντας τα δύο μας δάχτυλα. Βάζουμε την άκρια από κάτω και τοποθετούμε τις φωλίτσες σε ένα στρογγυλό ταψί. Βάζουμε στο κενό στη μέση της φωλίτσας μια κουταλιά ολόκληρα χαλεπιανά. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 1-2 ώρες να «τραβήξει» το σιρόπι. Βάζουμε πάνω από κάθε φωλίτσα ένα κουταλάκι χαλεπιανά αλεσμένα και γαρνίρουμε με τα πέταλα από τα αποξηραμένα μικρά