- 6 - 8 φέτες από χοιρινό μπέικον (πανσέτα), 800γρ. περίπου
Για τη μαρινάδα
- 4 κουταλιές (40ml) ελαιόλαδο
- ¼ φλ. (100γρ.) μέλι
- 1 κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο) σε σκόνη
- ½ κουταλάκι λευκό πιπέρι σε σκόνη
- 1 κοφτό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
- ½ φλ. (110ml) σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)
Για τον πουρέ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλ. (200γρ.) βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι λευκό πιπέρι
- 1 φλ. (100γρ.) τυρί τσένταρ τριμμένο
Για το γαρνίρισμα
- φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια