4 φλ. πλήρες γάλα
6 κ.σ. ζάχαρη
5 σπόρους κάρδαμο, λιωμένους με γουδοχέρι (κρατάμε το εσωτερικό) ή 5 πρέζες κάρδαμο
1 πρέζα κρόκο Κωζάνης
1 ½ κ.σ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. χαλεπιανά (φυστίκια Αιγίνης), ψιλοκομμένα
¾ φλ. φρέσκα κρέμα
4 φλ. πλήρες γάλα
6 κ.σ. ζάχαρη
5 σπόρους κάρδαμο, λιωμένους με γουδοχέρι (κρατάμε το εσωτερικό) ή 5 πρέζες κάρδαμο
1 πρέζα κρόκο Κωζάνης
1 ½ κ.σ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. χαλεπιανά (φυστίκια Αιγίνης), ψιλοκομμένα
¾ φλ. φρέσκα κρέμα
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να βράσει, για 10 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά και ξύνουμε τα πλαϊνά του τηγανιού ώστε να μην κολλήσει το γάλα. Σιγοβράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί στο μισό, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε κάρδαμο, κρόκο Κωζάνης, αμύγδαλα και χαλεπιανά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη φρέσκια κρέμα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να βράσει το μείγμα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Χύνουμε την κρέμα σε 6 φόρμες (δείτε φωτό). Αφήνουμε τα παγωτά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας ή μέχρι να πήξουν.