8 φιλέτα μπακαλιάρου
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. πάπρικα
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 αυγό, χτυπημένο
1 τενεκεδάκι ή μπουκάλι μπύρα
8 φιλέτα μπακαλιάρου
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. πάπρικα
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 αυγό, χτυπημένο
1 τενεκεδάκι ή μπουκάλι μπύρα
Παραδοσιακά, την 25η Μαρτίου, σερβίρουμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Όμως εμείς θα σας δείξουμε πως να μαγειρεύετε, εύκολα και απλά μπακαλιάρο με κουρκούτι μπύρας.
Ζεσταίνουμε το λάδι είτε σε μια φριτέζα ή σε ένα βαθύ τηγάνι. Ξεπλένουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, 2 κ.γ. αλάτι και 2 κ.γ. πιπέρι. Ανακατεύουμε το αυγό μέσα. Σιγά σιγά, προσθέτουμε την μπύρα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να έχουμε ένα αραιωμένο κουρκούτι. Θα πρέπει το κουρκούτι να είναι τόσο αραιωμένο ώστε να μπορούμε να βλέπουμε από μέσα το ψάρι όταν το βουτάμε.
Βουτάμε ένα ένα τα φιλέτα μέσα στο κουρκούτι και ακολούθως τα τοποθετούμε στο τηγάνι μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, γυρίζοντας τα μια φορά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες.