Το κινόα, το απόλυτο superfood, έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ιδιαίτερα χορταστικό και ωφέλιμο, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αμινοξέα, βιταμίνη Β, σίδηρο και πολλά αντιοξειδωτικά. Ας φτιάξουμε με αυτό ως βάση, μια απλή, γευστική σαλάτα.
Υλικά ( Για 4 άτομα)
1 φλ. νερό
½ φλ. κινόα
2 φρέσκα αγγουράκια
2 φρέσκιες ντομάτες
150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
Ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι
Ελιές (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την κινόα. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό μαζί με το κινόα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να έχει απορροφήσει το νερό, περίπου 15-20 λεπτά. Ταυτόχρονα πλένουμε και κόβουμε τη ντομάτα και το αγγουράκι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα λαχανικά, την κινόα, τη φέτα και περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι. Βάζουμε όσο αλάτι θέλουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και ελιές. Έτοιμη!