Παγωτό σάντουιτς με καραμελωμένο γάλα και βανίλια

14 Ιουλίου 2024
linkedin
Μερίδες
20 κομμάτια
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
12 ώρες στην κατάψυξη
Υλικά
  • 40 μπισκότα τύπου πτι μπερ 

Για το παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

  • 1 κονσέρβα (395γρ.) καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (Dulce de leche)
  • 1 συσκευασία (200γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese) 
  • 2 φακελάκια (10γρ.) βανίλια
  • 1 φλ. (250ml) φυτική κρέμα παγωμένη

Για το παγωτό με βανίλια

  • 1 κονσέρβα (397γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκευασία (200γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese) 
  • 2 φακελάκια (10γρ.) βανίλια
  • 1 φλ. (250ml) φυτική κρέμα παγωμένη
Εκτέλεση

Σε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις 23Χ33εκ. στρώνουμε πλαστική μεμβράνη, ώστε να καλύπτει καλά όλο τον πάτο, τα πλαϊνά και να εξέχει από τα τοιχώματα. Φροντίζουμε ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται καλά στις γωνιές και τις πλευρές του ταψιού για να βάλουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα. Απλώνουμε 20 μπισκότα στη βάση του ταψιού. 
Για το παγωτό με το καραμελωμένο γάλα: Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάμε να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε λίγη – λίγη την παγωμένη φυτική κρέμα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν μους, περίπου 7-8 λεπτά. 
Απλώνουμε το παγωτό καραμέλας πάνω από τα μπισκότα. 
Για το παγωτό βανίλιας: Βάζουμε στο μπολ ή στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάμε να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε λίγη – λίγη την παγωμένη ρέμα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν μους, περίπου 7-8 λεπτά. 
Απλώνουμε το παγωτό βανίλια πάνω από το παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 20 μπισκότα. Κλείνουμε καλά με την πλαστική μεμβράνη και βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες ή καλύτερα για 1 μέρα. 
Όταν θα σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Ανοίγουμε την πλαστική μεμβράνη της επιφάνειας και το αναποδογυρίζουμε σε ένα ξύλο κοπής. Με τη βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης το βγάζουμε από το ταψί. Κόβουμε το παγωτό σάντουιτς εκεί που είναι τα χωρίσματα των μπισκότων και σερβίρουμε. Αν μείνει παγωτό, το βάζουμε σε ένα δοχείο, το κλείνουμε αεροστεγώς και το διατηρούμε στην κατάψυξη.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές