3 πατάτες μέτριες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
Για το sour cream
200ml κρέμα γάλακτος
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Σχοινόπρασο
3 πατάτες μέτριες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
Για το sour cream
200ml κρέμα γάλακτος
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Σχοινόπρασο
Χαράζουμε τις πατάτες κατά μήκος χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω. Τις αλατίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε ξηρό φούρνο για 40 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρουμε.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ,το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Για το στήσιμο βάζουμε πάνω από την πατάτα το sour cream, το μπέικον και στο τέλος το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΤIPS
O χυμός λεμονιού πήζει πιο γρήγορα την κρέμα γάλακτος.