Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τους σπόρους κάρδαμου και το νερό.
Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και από την στιγμή που θα πάρει βράση, βράζουμε ακόμη για 2-3 λεπτά. Aποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, να βγάλει τα αρώματα του και να πάρει ένα σκούρο χρυσορόδινο χρώμα, για περίπου 6-8 λεπτά.
Προς το τέλος, αφού έχει αλλάξει χρώμα το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά.
Σουρώνουμε το σιρόπι και αφαιρούμε τη φλούδα από το λεμόνι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τους σπόρους κάρδαμου
Στη συνέχεια, πολύ προσεκτικά προσθέτουμε σιγά σιγά με την κουτάλα το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε όλο το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι, να μαζεύεται σαν ζύμη γύρω γύρω από την κουτάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Όσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ακόμα ζεστός, τον αδειάζουμε σε φόρμα με τρύπα στη μέση περίπου 22εκ. Πιέζουμε με την ανάποδη της σπάτουλας τον χαλβά και τον ισιώνουμε μέσα στη φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, 4-5 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ, αναποδογυρίζουμε και αν θέλουμε πριν να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.