5 φλ. (1250ml) νερό
2 φλ. (640γρ.) σουμάδα (σιρόπι από αμύγδαλα)
½ φλ. (120γρ.) ζάχαρη
2/3 φλ. (90γρ.) χαλεπιανά χοντροκομμένα
2 1/2 φλ. (450γρ.) σιμιγδάλι
1/3 φλ. (100γρ.) σιρόπι τριαντάφυλλου
4-5 κουταλιές ροδόσταγμα (προαιρετικά)
5 φλ. (1250ml) νερό
2 φλ. (640γρ.) σουμάδα (σιρόπι από αμύγδαλα)
½ φλ. (120γρ.) ζάχαρη
2/3 φλ. (90γρ.) χαλεπιανά χοντροκομμένα
2 1/2 φλ. (450γρ.) σιμιγδάλι
1/3 φλ. (100γρ.) σιρόπι τριαντάφυλλου
4-5 κουταλιές ροδόσταγμα (προαιρετικά)
Βάζετε νερό σε μία μεταλλική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και την αναποδογυρίζετε να αδειάσει. Αυτό θα βοηθήσει το χαλβά να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη σουμάδα και τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά και βράζετε μέχρι να κοχλάσει το νερό. Κατά διαστήματα ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζετε τα χαλεπιανά, το σιρόπι τριαντάφυλλου και λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να κοχλάσει. Ρίξτε το ροδόσταγμα, αν θα βάλετε. Στη συνέχεια, ανακατεύετε για 1 λεπτό, όχι περισσότερο. Ρίχνετε το χαλβά στη φόρμα και αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τον αναποδογυρίσετε.
Σημείωση: Αν το σιρόπι τριαντάφυλλου δεν έχει έντονο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε στο χαλβά 1 κουταλιά κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αλάδωτος χαλβάς με σουμάδα που εντυπωσιάζει και με την εμφάνιση και τη γεύση. Αν σας αρέσει το ροδόσταγμα προσθέστε και θα γίνει ακόμα πιο νόστιμος και μυρωδάτος.