Χαλβάς με σουμάδα

linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
60 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
60 λεπτά
Υλικά

5 φλ. (1250ml) νερό
2 φλ. (640γρ.) σουμάδα (σιρόπι από αμύγδαλα) 
½ φλ. (120γρ.) ζάχαρη 
2/3 φλ. (90γρ.) χαλεπιανά χοντροκομμένα 
2 1/2 φλ. (450γρ.) σιμιγδάλι 
1/3 φλ. (100γρ.) σιρόπι τριαντάφυλλου 
4-5 κουταλιές ροδόσταγμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε νερό σε μία μεταλλική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και την αναποδογυρίζετε να αδειάσει. Αυτό θα βοηθήσει το χαλβά να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα. 
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη σουμάδα και τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά και βράζετε μέχρι να κοχλάσει το νερό. Κατά διαστήματα ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζετε τα χαλεπιανά, το σιρόπι τριαντάφυλλου  και λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να κοχλάσει. Ρίξτε το ροδόσταγμα, αν θα βάλετε. Στη συνέχεια, ανακατεύετε για 1 λεπτό, όχι περισσότερο. Ρίχνετε το χαλβά στη φόρμα και αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τον αναποδογυρίσετε. 
Σημείωση: Αν το σιρόπι τριαντάφυλλου δεν έχει έντονο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε στο χαλβά 1 κουταλιά κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
Αλάδωτος χαλβάς με σουμάδα που εντυπωσιάζει και με την εμφάνιση και τη γεύση. Αν σας αρέσει το ροδόσταγμα  προσθέστε και θα γίνει ακόμα πιο νόστιμος και μυρωδάτος. 

Μια συνταγή από την Χρύσω Λέφου

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές