Halloween μπιφτέκια με τυρί

linkedin
Μερίδες
10-11
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά
  • 1/2  κιλό κιμά χοιρινό 
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
  • 2/3 φλ. πράσινο μήλο στη χοντρή μεριά του τρίφτη και στραγγισμένο
  • 2/3 φλ.  κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη 
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 - 5 κουταλιές βρώμη 
  • 2 αυγά
  • 1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα με σπόρους 
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλιά κύμινο (αρτυσιά)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 20-22 φέτες τυρί τσένταρ σε φέτες 
  • Ψωμάκια για μπέργκερ
  • μαγιονέζα
  • κέτσαπ
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγη βρώμη μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη που να πλάθεται. Προσοχή, το μήλο το τρίβουμε την τελευταία στιγμή για να μην μαυρίσει. Σκεπάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για για 1 ώρα. 
Παίρνουμε περίπου 75γρ. από το μίγμα και φτιάχνουμε περίπου 20-22 μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε 2 μεγάλα ταψιά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε από πάνω το τυρί, στο οποίο με ένα μαχαίρι σχηματίζουμε τρομακτικές φατσούλες του Halloween. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 5 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. 
Βγάζουμε από το φούρνο. Κόβουμε τα ψωμάκια για μπέργκερ στη μέση και αλείφουμε το μισό κομμάτι με μαγιονέζα και το άλλο με κέτσαπ. Βάζουμε από πάνω ένα μπιφτέκι με τυρί και σερβίρουμε. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές