200γρ χαλούμι - Κομμένο σε κύβους, περίπου ¾ εκατοστών
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα όχι βαθύ μπόλ. Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα δεύτερο πιάτο.
Βάζουμε τους κύβους χαλουμιού μέσα στο αλεύρι, κουνώντας τους για να φύγει η υπερβολική ποσότητα. Τους βουτάμε στο αυγό και μετά τους βάζουμε στο πιάτο με το σουσάμι μέχρι να καλυφθεί όλη τους η επιφάνια .
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και γεμίζουμε μέχρι το μισό. Το ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε μέσα το 1/3 των κύβων στο καυτό λάδι. Μην υπεργεμίζετε το τηγάνι με κύβους.
Μαγειρεύουμε, γυρίζοντας τους κύβους συχνά μέχρι το σουσάμι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό.
Βγάζουμε τους κύβους απο το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε ταψί ψησίματος καλυμένο με απορροφυτικό χαρτί. Συνεχίζουμε την διαδικασία με τους υπόλοιπους κύβους
Ζεσταίνουνε το μέλι σε φούρνο μικροκυμμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Πασπαλίζουμε τους κύβους χαλουμιού με το ζεστό μέλι πρίν να τους σερβίρουμε