Πατάτες τηγανιτές με μαγιονέζα τρούφας & Παστουρμά

linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά

300 γρ. baby πατάτες
4 κλ. θυμάρι
1 κλ. Δεντρολίβανο
1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. μαγιονέζα
1 κ.γ. λάδι τρούφας
Ξύσμα lime
2 αυγά
2 τμχ παστουρμά
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τυρί cheddar
5 κλ. μαϊντανό
2 φέτες πολύσπορο ψωμ

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις baby πατάτες. Τις κρυώνουμε και τις κόβουμε στη μέση.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα, το τυρί κρέμα, το λάδι τρούφας και λίγο ξύσμα lime.
3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Κόβουμε τον παστουρμά κατά μήκος και τον τοποθετούμε στο τηγάνι. Δεν βάζουμε λάδι. Αποσύρουμε σε ένα μπολ.
4. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις κομμένες πατάτες και αρωματίζουμε με θυμάρι και δεντρολίβανο. Αφού αλατίσουμε, γλασάρουμε με βούτυρο.
5. Μόλις πάρουν χρώμα τις μεταφέρουμε στο φούρνο με τυρί cheddar και ψήνουμε στους 220 C για 3 – 4 λεπτά.
6. Τηγανίζουμε δύο αυγά.
7. Στήνουμε το πιάτο με όλα τα στοιχεία και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.
8. Σερβίρουμε με πολύσπορο ψωμί.
 

Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές