Ρολάκια από λαζάνια με τέσσερα τυριά, κολοκύθα, λουκάνικο και σπανάκι

linkedin
Μερίδες
5
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
35 λεπτά
Υλικά
1 μικρή κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
450γρ λουκάνικο μαγειρεμένο και κομμένο
12 λαζάνια μαγειρεμένα (τα μαγειρεύουμε μέχρι το 75% του χρόνου ψησίματος τους ούτως ώστε να παραμείνουν λίγο σκληρά και να μπορέσουν να συνεχίσουν να ψήνοντε αφού γεμιστούν και προστεθεί η σάλτσα)
450γρ τριμμένη μοτσαρέλλα
½ δέσμη σπανάχι
¼ ποτήρι νερό
½ ποτήρι τυρί Ricotta
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένους (βλέπε βίντεο)
Φρέσκο πιπέρι για γεύση
Αλάτι για γεύση
Σάλτσα
115 γρ βούτυρο αλατισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
2-3 φύλλα φασκόμηλο κομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
250ml κρέμα (Heavy Cream), σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
1 ½ ποτήρι τυρί Ricotta
1 αυγό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς
2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μεσαία/ δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και σκεπάζουμε. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτουμε περισσότερο νερό σε περίπτωση που έχει εξατμιστεί πρίν η κολοκύθα μας να μαλακώσει. Όταν η κολοκύθα μας μαλακώσει, αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάχι για να σωταριστούν.
3. Αφαιρούμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στο μαγειρεμένο λουκάνικο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
4. Ανοίγουμε τα μαγειρεμένα λαζάνια σε μια καθαρή επιφάνεια. Απλώνουμε ίση ποσότητα απο το ½ ποτήρι τυρί Ricotta σε κάθε ένα απο τα λαζάνια μας και το πιέζουμε σε μιά ομοιόμορφη στρώση.
5. Προσθέτουμε ίση ποσότητας του μείγματός λουκανικο/κολοκύθα σε κάθε ένα απο τα λαζάνια μας και τυρί μοτσαρέλλα. Τυλίγουμε
6. Τοποθετούμε τα ρολά μας στο προετοιμασμένο ταψί ψησίματος 
 
ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
 
1. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε ένα αυγό, το υπόλοιπο 1 ½ ποτήρι τρί Ricotta, 250ml φρέσκα κρέμα. Τα κομμένα φύλλα φασκόμηλου, αλάτι και πιπέρι.
2. Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω απο τα ρολά μας.
3. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα
4. Βάζουμε το ταψί μας στον προθερμασμένο φούρνο μας και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να βράσει καλά και το τυρί να λιώσει
5. Αφαιρούμε απο τον φούρνο και ρίχνουμε απο πάνω στην σάλτσα λίγο κομμένα φύλλα φασκόμηλου και απολαμβάνουμε!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές