1 μικρή κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
450γρ λουκάνικο μαγειρεμένο και κομμένο
12 λαζάνια μαγειρεμένα (τα μαγειρεύουμε μέχρι το 75% του χρόνου ψησίματος τους ούτως ώστε να παραμείνουν λίγο σκληρά και να μπορέσουν να συνεχίσουν να ψήνοντε αφού γεμιστούν και προστεθεί η σάλτσα)
450γρ τριμμένη μοτσαρέλλα
½ δέσμη σπανάχι
¼ ποτήρι νερό
½ ποτήρι τυρί Ricotta
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένους (βλέπε βίντεο)
Φρέσκο πιπέρι για γεύση
Αλάτι για γεύση
Σάλτσα
115 γρ βούτυρο αλατισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
2-3 φύλλα φασκόμηλο κομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
250ml κρέμα (Heavy Cream), σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
1 ½ ποτήρι τυρί Ricotta
1 αυγό