Για τη ζύμη
1 1/3 φλ. (200γρ.) αλεύρι φαρίνα
½ φλ. (115 γρ.) μαργαρίνη ή φυτικό βούτυρο, παγωμένο
2 κουταλιές (35 γρ.) ζάχαρη
1 κουταλιά (10ml) εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές (30ml) νερό παγωμένο
2-3 κουταλιές (30-45γρ.) αλεύρι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
3 κουταλιές (45γρ.) καστανή ζάχαρη
1 κιλό (4-5) κόκκινα μήλα
1 λεμόνι, το χυμό
1 κουταλιά (6γρ.) κανέλα σε σκόνη
1 κουταλιά (15γρ.) μαργαρίνη ή φυτικό βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές (40γρ.) μαρμελάδα της προτίμηση μας