Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και ρίχνουμε το διπλάσιο νερό, να τα σκεπάζει καλά. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
Βάζουμε τον κόλιανδρο και το κύμινο σε ένα γουδί ή στο μύλο άλεσης (αν έχουμε) και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το φρέσκο μαϊντανό, τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Αλέθουμε και βάζουμε τον αλεσμένο ξηρό κόλιανδρο και κύμινο, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε και τη φρυγανιά και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα δεμένο μείγμα. Το βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παίρνουμε λίγο μείγμα κι πλάθουμε μπαλίτσες (όπως τους κεφτέδες, περίπου 25γρ.). Πιέζουμε λίγο στη μέση και τις βάζουμε σε ένα δίσκο. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Θα πρέπει να καλύπτει τα φαλάφελ μέχρι τη μέση.
Τηγανίζουμε τα φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες) μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε με ταχίνι, λεμόνι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.