1/4 φλ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 λεμόνι, το χυμό
2-3 κουταλιές γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
ελαιόλαδο
σπόρους ροδιού
καβουρδισμένα πινόλια (κουκουνάρια)
μαϊντανό χοντροκομμένο
1/4 φλ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 λεμόνι, το χυμό
2-3 κουταλιές γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
ελαιόλαδο
σπόρους ροδιού
καβουρδισμένα πινόλια (κουκουνάρια)
μαϊντανό χοντροκομμένο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε μία σχάρα σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω τις μελιτζάνες. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τρυπάμε τις μελιτζάνες σε αρκετά σημεία.
Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα κουτάλι, αφαιρούμε τη σάρκα τους και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ταχίνι, το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σε ένα μπολ, τη περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σκορπάμε επάνω σπόρους ροδιού, πινόλια και χοντροκομμένο μαϊντανό.