Τιραμισού χωρίς αυγά

28 Ιουλίου 2024
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15'
totalTime
Συνολικός χρόνος
45'
Υλικά
  • 1 φλ. (250ml) κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 2 φλ. (500γρ.) τυρί μασκαρπόνε
  • ½ φλ. (115γρ). κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά (10ml) εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. (250ml) καφέ εσπέσσο ζεστό
  • 1/5 φλ. (50ml) λικέρ καφέ
  • 1 συσκευασία (200γρ.) σαβουαγιάρ
  • καλής ποιότητας κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά, περίπου 5 λεπτά. Τη φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, περίπου 3 λεπτά. 
Κατεβάζουμε από το μίξερ και με μία σπάτουλα, ενσωματώνουμε στο μίγμα το 1/3 από τη σαντιγί. Ενσωματώνουμε με κυκλικές κινήσεις για να μη φύγει ο αέρας από τη σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε με ακόμα 1/3 σαντιγί και αφού ενσωματωθεί προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί. 
Βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λικέρ καφέ. Ανακατεύουμε καλά. 
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ, στο μίγμα του καφέ και τα απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις 20Χ24εκ. 
Απλώνουμε από πάνω μισή κρέμα και βάζουμε ακόμα μια στρώση βρεγμένα με τον καφέ, σαβουαγιάρ. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. Πριν να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές