Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ψήνουμε σε αλατισμένο νερό, το σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente. Στα 2 τελευταία λεπτά προσθέτουμε τα μπιζέλια. Αφού ψηθούν στραγγίζουμε το σπαγγέτι μαζί με τα μπιζέλια.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να ψηθεί αλλά να μην γίνει τραγανό.
Το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το αφήνουμε στο πλάι. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια-ψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ή μέχρι να βγαίνουν φυσαλίδες. Προσθέτουμε το γάλα και τα βράζουμε όλα μαζί. Μειώνουμε τη ζέστη στο μέτριο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα ½ φλ. τυρί τσένταρ και το μισό σχοινόπρασο. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το σπαγγέτι και τα μπιζέλια στο σος. Ανακατεύουμε μέχρι να καλύψει η σάλτσα τα μακαρόνια.
Σε ένα ταψί, απλώνουμε αυτό το μείγμα. Πασπαλίζουμε με το μπέικον και τα μανιτάρια και ακολούθως πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και το σχοινόπρασο.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει το σπαγγέτι για 5 λεπτά και ακολούθως σερβίρουμε.