Πασχαλινή σαλάτα

linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 10 λεπτά
Υλικά

2 -3 πατάτες, 1/2 κιλό περίπου
4 φλ. (200γρ.) μαρούλι ψιλοκομμένο
½ φλ. (25γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. (90γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλ. (80γρ.) αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
6 αυγά καλά βρασμένα (αυτά που έμειναν από το «τσούγκρισμα»)
Για το ντρέσινγκ
½ φλ. (150γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
1/3 φλ. (90γρ.) μαγιονέζα
1 κουταλιά (20γρ.) μουστάρδα (Mild)
4 κουταλιές (40ml) χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να τις σκεπάσει και τις βράζουμε για 40-50 περίπου λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Για να δούμε ότι είναι ψημένες βάζουμε τη μύτη ενός μαχαιριού και αν δεν βρίσκει αντίσταση είναι έτοιμες. Παράλληλα, βράζουμε τα αυγά (αν δεν έχουμε από τα «τσουγκρίσματα»). Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό από τη βρύση και όταν κοχλάσει το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 6 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και μετά σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και κόβουμε στα τέσσερα.
Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια, τις πατάτες και τα αυγά.
Για τη σος γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τη σος πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές