Τοποθετούμε το κοτόπουλο ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και το χτυπάμε μέχρι όλα τα φιλέτα να
έχουν ίδιο πάχος 1- 1 ½ εκ. Κόβουμε σε κύβους και αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, ανακατεύοντας μαζί τη σος σόγιας, καφέ
ζάχαρη, ξύσμα lime, φυτικό λάδι, σκόρδο, σκόνη κάρι, τζίντζερ, κάρδαμο και αλάτι.
Προσθέτουμε τα κυβάκια κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν
όλα τα κομμάτια. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για
τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους, χτυπάμε με ένα σύρμα, το γάλα καρύδας,
φυστικοβούτυρο, καφέ ζάχαρη, σος σόγιας και πάστα κόκκινου κάρι. Αφήνουμε τα υλικά να
σιγοβράσουν και ακολούθως ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά ανακατεύοντας ανά
διαστήματα. Προσθέτουμε το φρέσκο χυμό lime. Αφήνουμε τη σάλτσα στο πλάι.
Προθερμαίνουμε τη σχάρα σε ψηλή φωτιά. Ώσπου να ζεσταθεί, περνάμε τα κυβάκια
κοτόπουλου στα ξυλάκια. Με ένα πινέλο, αλείφουμε με λάδι τη σχάρα. Τοποθετούμε τα ξυλάκια
στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας τα μια φορά ή ώσπου το κοτόπουλο
να έχει ψηθεί από όλες τις μεριές.
Σερβίρουμε το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο σουβλάκι με την σάλτσα από φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας στο πλάι και αν θέλουμε, φέτες lime.