Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα, την κανέλα και ανακατεύουμε. Μετά, βάζουμε την ξηρή μαγιά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πετύχουμε μία αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη, περίπου 1 – 1 ½ ώρα.
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να κοχλάσει το ξαφρίζουμε, δηλαδή αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για το πλάσιμο: Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο. Παίρνουμε το 1 κομμάτι και το ανοίγουμε σε μακρύ μπαστουνάκι. Το κόβουμε σε 4 μέρη. Παίρνουμε το 1 κομμάτι και το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη. Το πλάτος του πρέπει να είναι 14 εκατοστά. Το βάζουμε στην ειδική μηχανή φύλλου και το ανοίγουμε στο νούμερο 1. Μετά, το ανοίγουμε στο νούμερο 4. Το μήκος του πρέπει να είναι 50 εκατοστά. Αν είναι περισσότερο το κόβουμε. Βάζουμε 2 ½ κουταλιές γέμιση και την απλώνουμε με μία σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, προσέχοντας να μην πάει στις άκριες. Ρολάρουμε το φύλλο μέχρι να κλείσει. Παίρνουμε τις 2 άκριες και τις στρίβουμε αντίθετα. Μετά, τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές (αντίθετα), σαν σαλιγκάρι σχηματίζοντας το γράμμα S. Bάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και το πιέζουμε με την παλάμη σας και μετά με τον πλάστη μέχρι να έχουμε μία πίτα με διάμετρο 13 εκ. (Θα βγει λίγη γέμιση απέξω και αυτό είναι που νοστιμίζει τις τασιηνόπιτες). Τη βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Σκεπάζουμε τις τασιηνόπιτες με πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τις τασιηνόπιτες για 30-35 λεπτά. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο τις βουτάτε στο σιρόπι, τις στραγγίζουμε καλά και τις σερβίρουμε.