Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό μέχρι να σχηματίσουμε μία ζύμη μαλακή και ελαστική. Την πλάθουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να «ξεκουραστεί».
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το χαλλούμι, την αναρή, το δυόσμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας σας με αλεύρι και βάζουμε ένα κομμάτι ζύμης μπροστά μας. Πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε μεγάλο φύλλο με πάχος έως 0,5 εκ. Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε και πάλι με αλεύρι και ανοίγουμε καλά. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε γέμιση και τη βάζουμε σε όλο το μήκος του φύλλου, αφήνοντας 3-4 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Διπλώνουμε το φύλλο και κόβουμε με τον ειδικό κόπτη για ραβιόλες (αφού πρώτα τον βάλουμε στο αλεύρι για να μην κολλήσει στο ζυμάρι). Αν δεν έχουμε κόπτη, χρησιμοποιούμε ένα μικρό ποτήρι ή κουπ άτ.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι και βάζουμε επάνω τις ραβιόλες. Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ένα δίσκο, στον οποίο βάζουμε μία πετσέτα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Για το βράσιμο: Βάζουμε 3 λίτρα νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι και το ζωμό. Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τις μισές ραβιόλες. Βράζουμε για 7- 8 λεπτά ή μέχρι να βγουν οι ραβιόλες στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με αποξηραμένο δυόσμο και μπόλικο τριμμένο χαλλούμι.
Αυτό το ξέρατε;
1. Αν βράσουμε περισσότερες ραβιόλες, τις φυλάσσουμε στο ψυγείο με λίγο από το ζωμό τους για να μην στεγνώσουν.
2. Οι ραβιόλες προέρχονται από το ιταλικό raviolo ή στον πληθυντικό ravioli. Η λέξη αυτή πιθανόν να είναι κατάλοιπο της Ενετοκρατίας στην Κύπρο.
3. Αν δεν έχουμε φρέσκο δυόσμο μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση αποξηραμένο. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε μόνο χαλλούμι ή μόνο αναρή (μυζήθρα).
4. Αν θέλουμε φυλάσσουμε τις ραβιόλες στην κατάψυξη. Όταν θα τις ψήσουμε τις βάζουμε κατευθείαν