Παστός σολομός

linkedin
Μερίδες
2-4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά

300 γρ. φρέσκο σολομό
100 γρ. αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
5 γρ. σπόροι κόλιανδρου
5 γρ. μάραθο
20 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
Ξύσμα ενός λάιμ
Ξύσμα ενός λεμονιού

Για τη σαλάτα με σέλινο τουρσί
100 γρ. σέλινο
100 ml νερό
50 ml λευκό ξύδι
30 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
6 κόκκοι πιπεριού
1 φύλλο δάφνης

Για τη sour cream
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
10 γρ. σχοινόπρασο
Ξύσμα και χυμό ενός λάιμ
Σταγόνες ταμπάσκο

Για τη γαρνιτούρα
Φύλλα άνηθου
Ραπανάκια
Μαύρο και λευκό σουσάμι
Ανάμεικτα φύλλα σαλάτας

Εκτέλεση

Για το πάστωμα
1) Σε ένα γουδί χτυπάμε το αλάτι, τη ζάχαρη το φρέσκο κόλιανδρο , τον ξερό κόλιανδρο, το μάραθο, το ξύσμα από το λάϊμ και το ξύσμα από το λεμόνι.
2) Πασπαλίζουμε  το σολομό με το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20-25 λεπτά.
3) Ξεπλένουμε το σολομό, τον στεγνώνουμε και τον  κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Για το σέλινο τουρσί
1) Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το λευκό ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού και το φύλλο δάφνης και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή κόβουμε το σέλινο σε λεπτές λωρίδες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αμέσως μόλις βράσει το μείγμα το μεταφέρουμε στο μπολ με το σέλινο και καλύπτουμε με μεμβράνη για περίπου 4-5 λεπτά.
2) Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το χυμό από το μοσχολέμονο, το ταμπάσκο και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε την ξινόκρεμα.
3) Στήνουμε το πιάτο.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές