Cupcakes με πράσινες ελιές

linkedin
Μερίδες
12-14 Cupcakes
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
35'
Υλικά
  • 2 φλ. (150γρ.) αλεύρι Φαρίνα
  • 2 κουταλάκια (16γρ.) µπέικιν πάουντερ 
  • 1 ½ φλ. (195γρ.) πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι κομμένες ροδέλες 
  • ½ φλ. (45γρ.) φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. (15γρ.) φρέσκο δυόσμο ψιλοκοµµένο 
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 4 αυγά (Μ)
  • ½ φλ. (125ml) γάλα
  • ½ φλ. (115ml) ελαιόλαδο ​
  • ½ φλ. (125ml) χυµό πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για 12-14 cupcakes. Σε ένα µπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεµµυδάκια, το δυόσµο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. 
Βάζουμε τα αυγά στον κάδο του µίξερ και χτυπάτε να αφρατέψουν. Χαµηλώνουμε την ταχύτητα του µίξερ και ρίχνουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, βάζουμε κουταλιά - κουταλιά τη µισή ποσότητα του αλευριού. Ρίχνουμε το χυµό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο μίγμα αλευριού. Γεμίζουμε µε το µίγµα του κέικ τις χάρτινες θήκες µέχρι τα 2/3. Ψήνουμε στον προθερµασµένο φούρνο για 25 λεπτά.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές