Τραγανές πικάντικες μπουκιές κοτόπουλου

linkedin
Μερίδες
4-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
240'
totalTime
Συνολικός χρόνος
270'
Υλικά
  • ½ κιλό κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκαλο 

Για το μαρινάρισμα

  • 2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι (και έξτρα για το σερβίρισμα)
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Mild
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά άσπρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά αλάτι

Για το πανάρισμα

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. κορν φλάουερ
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά άσπρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά πιπερόριζα
  • 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα 
  • 1 κουταλιά αλάτι 

Για το τηγάνισμα

  • μπόλικο ηλιέλαιο
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κοτόπουλο με 3-4 κομμάτια και το προσθέτουμε στο μίγμα της μαρινάδας. Το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. 


Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε με ένα φουέ (χτυπητήρι ή αλλιώς σύρμα) για να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και πανάρουμε. Μετά, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο μίγμα παναρίσματος και το πιέζουμε με τα δάχτυλα για να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο. Δηλαδή, το πανάρουμε 2 φορές για να γίνει πιο τραγανό. 
Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα (θα πρέπει να σκεπάζει καλά το κοτόπουλο) και όταν ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με στραγγιστό γιαούρτι. 
Σημείωση: Αν θα δοκιμάσουν και παιδάκια τις μπουκίτσες, τότε θα πρέπει να αφαιρέσουμε από το πανάρισμα τη μισή ποσότητα πιπεριού.  

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές