Ζητάμε από το προσωπικό στην ψαραγορά των υπεραγορών Μετρό να μας καθαρίσουν τα καλαμάρια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ. Το βάζουμε στην άκρη για 30 λεπτά ή στο ψυγείο για περισσότερη ώρα. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε.
Σκουπίζουμε καλά τα καλαμαράκια με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σαφράν και το αλάτι.
Σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τη βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Βάζουμε τα καλαμαράκια στο μίγμα αλευριού και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι. Τινάσσουμε να φύγει το επιπλέον μίγμα αλευριού και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια λίγα – λίγα στο ζεστό ηλιέλαιο. Βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια και λεμόνι για να βάζει ο καθένας, όσο επιθυμεί.