Για τις κρέπες
1) Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το αλάτι.
2) Σε ένα άλλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάτε καλά τα αυγά και ρίχνετε το σπορέλαιο. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το γάλα.
3) Προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά το μίγμα αλευριού, μέχρι να φτιάξετε ένα χυλό, όχι νερουλό.
4) Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά.
5) Αλείφετε με λίγο λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι 22-24 εκ. και μόλις ζεσταθεί βάζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό. Ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού. Ψήνετε μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και γυρίζετε την κρέμα.
6) Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τον υπόλοιπο χυλό.
Για το στήσιμο
1) Βάζετε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα κορνέ.
2) Τοποθετείτε μία κρέπα στο μπολ σερβιρίσματος και βάζετε περιμετρικά 1 εκ. πιο μέσα από την άκρια, πραλίνα φουντουκιού. Βάζετε από πάνω μια ακόμα κρέμα και βάζετε πραλίνα φουντουκιού στη μέση. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η πραλίνα φουντουκιού. Βάζετε από πάνω μπόλικη πραλίνα φουντουκιού και στολίζετε με σοκολατάκια, μπισκότα και ό,τι άλλο σας αρέσει.
Μια συνταγή από Χρύσω Λέφου