Για την μαρινάδα: Μέσα σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την σάλτσα πέστο και την τριμμένη φλούδα λεμονιού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την μαρινάδα πάνω στους κύβους σολωμού και αφήνουμε να μαριναριστεί για μερικά λεπτά. Κατα την διάρκεια, χρησιμοποιούμε ένα κόφτη για να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε ‘’σπαγέττι’’.
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι
2. Τσιγαρίζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν διαφανές.
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε απο το τηγάνι. Τα βάζουμε στην άκρη.
4. Στο ίδιο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το σολωμό για 3 με 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
5. Αφαιρούμε το σολωμό απο το τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα ντοματίνια
6. Επιστρέφουμε όλα τα υλικά πίσω στο τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σύντομα σε δυνατή φωτιά.
7. Διακοσμούμε με φρέσκο βασιλικό